Почти никой не одобрява главния прокурор, показва проучване на "Алфа Рисърч"

Отрицателните оценки за Сарафов се увеличават до 52% през последните три месеца

Борислав Сарафов
Борислав Сарафов Източник: ПРБ

Само 5 % оценяват положително работата на главния прокурор Борислав Сарафов, който изпълнява тази длъжност в момента, като тенденцията на спад (започнала още при предшественика му Иван Гешев) продължава.

 

Иван Гешев
Иван Гешев Източник: Zonanews

Отрицателните оценки за Сарафов се увеличават до 52% през последните три месеца. Това показват данните от проучване на обществените нагласи на агенция "Алфа рисърч", проведено сред 1000 души в периода 27 февруари - 3 март 2024 г.

 

Оценка за дейността на главния прокурор
Оценка за дейността на главния прокурор Източник: Алфа Рисърч

Управляващият партньор в "Алфа рисърч" коментира пред bTV, че оценките за главните прокурори показват "рецидивираща криза на доверие".

 

От данните в проучването се разбира, че 70% от българите смятат, че в мрежи като тази, свързана с убития Мартин Божанов-Нотариуса, са замесени и политици. Затова и 66% очакват, че те могат да бъдат прекъснати само с присъди на виновни хора от най-високите нива.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени