Подсъдимият за убийство в Борисовата градина Йоан Матев вече месец е неоткриваем за съда

Йоан Матев бе оправдан от Софийски градски съд в средата на март 2021г., присъдата бе обжалвана

Йоан Матев
Йоан Матев Източник: Труд

Йоан Матев, подсъдим за убийството на 15-годишния Георги, не се яви на днешното съдебно заседание пред Софийски Апелативен съд. Той е многократно търсен на постоянния си адрес, но не е открит.

 Матев е подсъдим за умишленото убийство на 15-годишния Георги Игнатов на 02.06.2015 г. в парк "Борисова градина" в столицата.

 

Софийският апелативен съд отложи за 14 юли 2022 г. делото срещу Йоан Матев. На заседанието днес не се явиха и адвокатите му – един от тях е в отпуск, вторият не е открит на адрес, като в същото време има данни, че пълномощията й са оттеглени. Майката на Йоан Матев, която е и негов защитник също не е била открита на адреса си в София.

 

Съдът разпореди двама от адвокатите, без този, който е в отпуск, както и подсъдимия, да бъдат търсени за призоваване от ОЗ "Охрана" за следващата дата на съдебното заседание по делото, като междувременно се изискат всички справки за движението на Йоан Матев, предвид факта, че в момента той е с наложена мярка за неотклонение "подписка".

 

Йоан Матев бе оправдан от Софийски градски съд в средата на март 2021г. Мотивът на магистратите бе, че "няма преки доказателства, че е извършител". Двама от общо петима членове на съдебния състав подписаха присъдата с особено мнение. 

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени