Полицейският синдикат се обяви срещу Хаджигенов заради обидите, че полицаите са "еничари"

Те настояват, че са против политизирането на МВР

Метежниците миналото лято, които засипваха полицията с яйца, домапи, развалена риба
Метежниците миналото лято, които засипваха полицията с яйца, домапи, развалена риба

"УС на СФСМВР категорично възразява срещу произволни емоционално и политически оцветени квалификации (като "еничари" и други подобни), отправени от парламентарната трибуна или чрез медиите към служителите в МВР, както и срещу превръщането им в заложници и жертва на политически противоборства, в които не сме страна и няма да бъдем".

 

Това се казва в официална позиция до медиите на полицейския синдикат. В нея те настояват, че са против политизирането на МВР:

"Против сме и на започналото политизиране в МВР през последните години, към което редовите полицаи нямат никакъв принос. СФСМВР от създаването си през 2009 г., до ден днешен публично защитава социалните, икономическите и трудовите права на служители в МВР, при различни управления на страната, без нито за момент да е направила компромиси по политически или конюнктурни причини. Никога не сме се притеснявали да казваме нещата право в очите на ръководствата на МВР и държавата, по най-прозрачните за това начини – чрез медиите и на площада. И при абсолютно спазване на законовите ограничения, които са ни наложени, в доста от случаите, в нарушение на международни норми за правото на сдружаване и изразяване на убеждения.

Заявяваме категорично, че ще поискаме и проверки за започнали в цялата страна действия на самозабравили се местни феодали, срещу наши активни представители, особено по време и след протестите ни през ноември 2020 г.

Реформата в МВР няма алтернатива и ние ще подкрепим такива действия, но не с цената на унижение на служителите на реда в Република България", се казва още в позицията".

 

 

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени