Поредно заседание по делото "Петков-Борисов"

Гражданският иск на Петков бе за 500 000 лв., но съдът призна за допустими 10 000 лв.

Кирил Петков и Бойко Борисов
Кирил Петков и Бойко Борисов

Поредно заседание в Софийския градски съд по делото между лидерите на двете големи коалиции в Народното събрание – Бойко Борисов и Кирил Петков.

 

Припомняме, че Петков прие като клевета думите на лидера на ГЕРБ, че по времето на управлението на "Продължаваме Промяната", когато "Газпром" спря подаването на синьо гориво, страната ни е била ощетена с милиони заради посредници.

 

Лидерът на ГЕРБ тогава заяви, че именно Кирил Петков и Асен Василев са се облагодетелствали, взимайки комисиони.

 

Коментарът бе направен в момент, в който от "Газпром" спряха едностранно подаването на газ в разгара на войната в Украйна.

 

В иска на Кирил Петков е записано, че са му причинени неимуществени вреди, довели до накърняване на достойнството и репутацията му заради клеветнически твърдения на Борисов.

 

Гражданският иск на Петков бе за 500 000 лв., но съдът призна за допустими 10 000 лв.

 

До момента Борисов не е присъствал на заседания по делото, като според защитата му, той не е длъжен да се яви в съда, защото делото е от частен характер.

Още от "Закон и ред"

МВР разобличи поредните лъжи на Нинова за "върнати бежанци престъпници": Те са българи и са с изтърпени присъди

Нинова твърдеше, че България се съгласила да приеме от Европа криминално проявени лица в "сделката" за Шенген, както и че още държави се присъединявали "към връщането на престъпници" у нас.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени