Правната комисия в НС прие на първо четене закриването на спецсъда и спецпрокуратурата

Днес Лаура Кьовеши ще се срещне с главния прокурор Иван Гешев

Народно събрание
Народно събрание Източник: Zonanews

След продължили 9 часа дебати правната комисия в Народното събрание прие на първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, съобщи БНТ.

 

Законопроектът предвижда закриване на специализираните съд и прокуратура и отмяна на "кариерните бонуси" на членовете на Висшия съдебен съвет, главния инспектор и инспекторите в Инспектората към Висшия съдебен съвет. Предстои промените да бъдат обсъдени на първо четене и в пленарната зала.

 

Днес Лаура Кьовеши ще се срещне с главния прокурор Иван Гешев и с министъра на правосъдието Надежда Йорданова. Ръководителят на Европейската прокуратура пристигна у нас по покана на министър-председателя.

 

120 случая на данни за злоупотреби с европари разследва Европрокуратурата у нас. Част от сигналите са свързани с еврофондовете срещу пандемията, обществените поръчки и субсидиите в земеделието.

 

Премиерът Кирил Петков и Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши са се договорили - Министерският съвет да стане контактна точка на Европейската прокуратура.

Още от "Закон и ред"

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бург

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГДБОП и НАП

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени