Правосъдният министър разкри какво се е случило на изслушването на Гешев в Страсбург

Славов смята, че има сериозни доказателства и обстоятелства, за да се вземе решение за неговото отстраняване

Атанас Славов и Надежда Йорданова
Атанас Славов и Надежда Йорданова Източник: Zonanews

Главният прокурор Иван Гешев имаше право първи да бъде изслушан пръв с Страсбург. Той имаше около 30 минути да се изкаже, а приключи за 20 минути. Те бяха много изненадани, че при висяща процедура във ВСС, главният прокурор е избрал да отиде при тях. Негово е решението да отиде там. Това каза министърът на правосъдието Атанас Славов в ефира на NOVA.

 

Попитан чул ли е притеснителни факти, изнесени от Гешев, министърът отговори, че двете изслушвания са били отделни и са били в закрито заседание. "Ако наистина е разполагал с такива факти да се изнесат и да има обвинителни актове", призова Славов.

 

Правосъдният министър заяви, че най-големият проблем на прокуратурата е селективното включване или изключване. "Видяхме една свръх активност в последните седмица, А какво правиха последните години? Защо сега се сетихте? Този въпрос беше отправен към Гешев и на изслушването му в Страсбург. Нека той да дава отговорите. Няма разумен отговор на този въпрос", каза Славов.

 

Попитан кой ще заеме функциите на Гешев той отговори, че ВСС трябва да определи кое ще е това лице. "Не е моя работа да казвам кое да е това лице. Но не трябва да има съмнения за неговия професионализъм. Това ще върне доверието в институцията", смята министърът.

 

Славов смята, че има сериозни доказателства и обстоятелства, за да се вземе решение за неговото отстраняване. "Има сериозни данни, които трябва да бъдат разследвани независимо и да се прецени дали има основание за разследване на Гешев", заяви правосъдният министър.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени