Правосъдният министър: Ще предложа искането за отстраняването на Гешев да е първа точка от дневния ред на ВСС

В края на изявлението на правосъдния министър главният прокурор Иван Гешев влезе в сградата, но не пожела да коментира нищо

Атанас Славов, ДБ
Атанас Славов, ДБ Източник: Zonanews

Ще предложа в първа точка от дневния ред да се разгледат исканията за освобождаването на Гешев, да се установи извършено ли е нарушение и да се вземе решение. Това обясни пред журналисти министърът на правосъдието Атанас Славов преди заседанието на ВСС, на което трябва да бъдат разгледани двете обединени искания за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

 

"Знаете, направени са много доказателствени искания, ще се изслушат свидетели. Призовавам за фокус, следване на законовата процедура", коментира той.

 

Той се надява на доста стегната процедура, но гарантираща безпристрантност, неутралност, обективност.

"Опцията е да има продължаване. Ако се налага, ще насроча друго заседание", обясни още той. В края на изявлението на правосъдния министър главният прокурор Иван Гешев влезе в сградата, но не пожела да коментира нищо.

Още от "Закон и ред"

Европрокуратурата: Длъжностни лица от ДФ "Земеделие" изглежда са били част от ОПГ за точене на еврофондове

Лидерът на организираната престъпна група е бил упълномощен от подставените лица да действа като техен представител пред Държавен фонд "Земеделие" и Областната служба по земеделие на България, както и пред търговските банки

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени