Председателят на камарата на следователите Петко Петков е предложен за член на ВСС от около 200 следователи

От 2014 г. и до момента, Петко Петков е председател на Камарата на следователите в България

Висш съдебен съвет (ВСС)
Висш съдебен съвет (ВСС) Източник: Zonanews

Следователят Петко Петков от специализиран отдел 02 "Криминален" в Националната следствена служба (НСлС) е предложен за изборен член на Висшия съдебен съвет (ВСС), съобщиха от пресцентъра на съвета. Мандатът на сегашния състав на ВСС изтича на 3 октомври.

 

Петков е предложен за член на ВСС от около 200 следователи от НСлС, окръжните следствени отдели в окръжните прокуратури в страната и следствените отдели в Софийската градска прокуратура и Специализираната прокуратура.

 

Според тях той притежава необходимите лични, професионални и нравствени качества, да бъде избран за член на съвета от квотата на следователите. Като посочват още, че Петков е "уважаван и признат, като много добър следовател и администратор, колега и юрист, ползващ се с авторитет, с умения за работа в екип".

 

От 2014 г. и до момента, Петко Петков е председател на Камарата на следователите в България. През 2016 г. следовател Петков е  отличен с почетен знак от Съюза на юристите в България. Награждаван е и три пъти със заповед на главния прокурор със "Служебна благодарност и грамота".

 

Петко Петков започва професионалната си кариера през 1995 г. като помощник-следовател в Районна следствена служба - Елин Пелин, а през 1996 г. е следовател там. От 6 ноември 1996 г. е заместник-ръководител на Районна следствена служба - Костинброд, като изпълнява и функциите на ръководител на същата. През 1998 г. е следовател в Стопанския отдел на Столичната следствена служба, а от 2000 г. е ръководител на Осмо Териториално отделение при Столичната следствена служба.

 

През 2002 г. е избран за директор на Окръжна следствена служба - Благоевград, а от 2005 г. е директор на Столичната следствена служба. В периода от 2010 г. до 2014 г. е заместник-директор на Националната следствена служба, след което и до настоящия момент е следовател там.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени