Прокуратурата иска от съда "задържане под стража" за Васил Божков

Мярката на Божков ще се гледа в 16.30 ч. в зала 5 на Съдебната палата

Софийска градска прокуратура
Софийска градска прокуратура Източник: Zonanews

Прокуратурата поиска от съда задържане под стража на Васил Божков, съобщава агенция Фокус като се позовава на източници от Софийска градска прокуратура. Искането за гледане на мярката за неотклонение на Васил Божков е внесено току що. Мярката на Божков ще се гледа в 16.30 ч. в зала 5 на Съдебната палата. 

 

На 25.08.2023 г. обвиняемият Васил Божков, обявен за международно издирване, се е явил доброволно пред органите на МВР на ГКПП "Летище София". Спрямо същия по досъдебни производства, водени в Софийска градска прокуратура (СГП), има наложена мярка за процесуална принуда задържане за срок до 72 часа, съобщиха от прокуратурата.

 

В тази връзка СГП и Следственият отдел при СГП са предприели всички законови изисквания по предявяването на обвиненията спрямо Божков, като в рамките на разпита му в качеството на обвиняем той е имал право да даде обяснения. Предстои наблюдаващите прокурори да внесат искане пред Софийския градски съд за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража".

 

С оглед на това, че Васил Божков има качеството на свидетел по друго досъдебно производство, водено в СГП, по което са изпращани молби за международна правна помощ, като същите не са били изпълнени, предстои призоваването на лицето за разпит в качеството му на свидетел по наказателното производство.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени