Прокуратурата образува 846 преписки за изборни нарушения от началото на предизборната кампания

Най-много са досъдебните производства, свързани с вота за народни представители в Апелативната прокуратура в София – 37

Прокуратура на Република България
Прокуратура на Република България Източник: ПРБ

От началото на предизборната кампания до 14.00 часа на 27.10.2024 г. са образувани общо 846 преписки и 111 досъдебни производства за нарушения на политическите права на гражданите, собщиха от прокуратурата.

 

Най-много са досъдебните производства, свързани с вота за народни представители в Апелативната прокуратура в София – 37, следват Бургас с 32, Варна – 29, Велико Търново – осем и Пловдив – пет.

 

От държавното обвинение посочват, че във Върховната прокуратура функционира дежурно звено от прокурори и служители, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация.

 

Продължава да функционира и Националното междуведомствено звено, което координира дейността на ПРБ, МВР и ДАНС за осигуряване на бърза и адекватна реакция за противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес и законосъобразното провеждане на изборите за Народно събрание.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата внесе протест срещу постановената 3-годишна присъда за лично укривателство след извършено убийство в с. Ца

С внесения днес от Районна прокуратура-Пловдив протест се настоява за увеличаване на наказанието на Б.Д. и В.Д. до размера, поискан от прокурора - 5 години лишаване от свобода за всеки един от тях

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени