Прокуратурата образува досъдебно производство за принуда от Кирил Петков спрямо Радостин Василев

Той бил принуден да извърши нещо против волята си, като за целта е бил заплашен

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: Zonanews

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с информация, разпространена в медиите, в която се съдържат данни за извършено престъпление по чл. 143, ал. 1 от НК спрямо депутат от 49-ото Народно събрание, съобщават от обвинението.

 

Прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за това, че на 25.05.2023 г. в София, Р.В. (Радостин Василев, депутат от ПП-ДБ, бел. ред.) е бил принуден да извърши нещо против волята си, като за целта е употребено заплашване.  

 

Радостин Василев
Радостин Василев Източник: Facebook

На 26.05.2023 г. Р.В. е дал сведения пред прокурор във връзка с образуваното досъдебно производство. По наша информация заплахите са дошли от съпредседателя на ПП Кирил Петков. Разследването по случая продължава.

 

В случай, че бъдат събрани доказателства за извършено престъпление срещу републиката или друго от лица с имунитет, досъдебното производство ще бъде изпратено по компетентност в Софийска градска прокуратура.

Още от "Закон и ред"

Европрокуратурата: Длъжностни лица от ДФ "Земеделие" изглежда са били част от ОПГ за точене на еврофондове

Лидерът на организираната престъпна група е бил упълномощен от подставените лица да действа като техен представител пред Държавен фонд "Земеделие" и Областната служба по земеделие на България, както и пред търговските банки

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени