Прокуратурата опроверга фейковете на "юристката" Нинова за принудителното й довеждане

Оказа се, че служители на Главна дирекция "Охрана” са посетили адреса й, за да предоставят акт на Софийския районен съд по нейна частна тъжба срещу журналиста Явор Дачков

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС

Тази сутрин в 7:30 в дома ми дойдоха двама униформени от "Съдебна охрана", заяви днес на брифинг председателката на БСП. Нинова твърди, че прокуратурата е поискала още лица от БСП да се явят на разпит - преброителите в Националния съвет.По думите й това било "опит за вътрешнопартиен преврат в левицата и поставяне на БСП на колене".

 

Административният ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова опроверга на брифинг твърденията на лидер на политическа партия във връзка с твърдения за действия на служители на Главна дирекция "Охрана". 

 

 

"Прокуратурата не е разпореждала каквито и да е действия на съдебна охрана към Министерството на правосъдието. Въпросите за горното следва да бъдат отправени към служебния министър на правосъдието г-н Крум Зарков. За пореден път призоваваме политиците да не нарушават Конституцията и законите в страната, за спазването на които точно те трябва да дават пример на всички. Политически манипулации, непочиващи на фактите и на българското законодателство, само задълбочават недоверието към държавата и институциите. И цената отново, ще повторим, плащат не политиците, а хората", се казва в съобщението на държавното обвинение", заявиха от държавното обвинение.

 

Корнелия Нинова обвърза случилото се с вчерашната среща на левицата с главния прокурор Иван Гешев, на която не получили нито един смислен отговор на въпросите кои са политиците, получавали пари в чували от КТБ, има ли обвинителни актове за строителството на водопровода в Перник, ремонтите на язовири и други сигнали на БСП за кражби. В началото на октомври Нинова обяви, че прокуратурата я вика на разпит във връзка с жалба на Кирил Добрев, когото съдът възстанови в Националния съвет на БСП, след като бе изключен от партията. 

 

Отношение по въпроса взе и самият Крум Зарков, който написа във фейсбук, че веднага след думите на Нинова е разпоредил проверка.

"Служители на Главна дирекция "Охрана” са посетили адреса, за да предоставят на Корнелия Нинова акт на Софийския районен съд по нейна частна тъжба срещу журналиста Явор Дачков. Съдът е разпоредил книжата да се изпратят на страните по делото, за да могат те да се запознаят и да преценят дали да се възползват от правото си да обжалват в указания срок. Главна дирекция "Охрана” към Министерството на правосъдието е отговорна и длъжна да изпълни съдебното разпореждане, като установената практика е служителите да посещават гражданите преди или след работно време, дотолкова, доколкото тогава е най-вероятно те да са у дома си", пише Зарков.

 

Още от "Закон и ред"

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бург

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГДБОП и НАП

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени