Прокуратурата поиска максималните 12 г. затвор за Йоан заради убийството в парка

Йоан Матев, който е подсъдим за смъртта на 15-годишния Георги, проговори за първи път 5 години след престъплението и 3 години след като го заловиха

Йоан Матев
Йоан Матев Източник: NOVA

Максималните 12 години затвор поиска прокуратурата за Йоан Матев, обвинен за убийството на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина. Тъй като Матев е бил непълнолетен по време на престъплението, това е най-високото наказание. В противен случай щеше да може да получи до доживотен затвор. Убийството стана на 2 юни 2015 г., а Йоан Матев бе задържан през февруари 2017 г. Оттогава до април м.г. Матев бе зад решетките, след което го пуснаха под домашен арест заради пандемията. Йоан Матев, който е подсъдим за смъртта на 15-годишния Георги, заяви, че не е извършил убийството в Борисовата градина. Той проговори за първи път 5 години след престъплението и 3 години след като го заловиха.

 

От държавното обвинение посочиха, че в шахта на 30 метра от мястото на убийството е открит нож. Той бе посочен от брата на Йоан - Марсел, но по него няма биологични следи нито от Матев, нито от Игнатов. Йоан Матев каза още, че научил от социалните мрежи за убийството. Той твърди и че брат му Марсел е бил притискан в полицията, за да го уличи в престъплението. Днес започна изслушането на пледоариите на прокуратурата и защитата.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени