Прокуратурата с подробности за убийството в Русе

По нареждане на главния прокурор Иван Гешев Върховната касационна прокуратура ще наблюдава случая

Георги Георгиев, окръжен прокурор на Русе
Георги Георгиев, окръжен прокурор на Русе Източник: Скрийншот/NOVA

Окръжната прокуратура в Русе и Областната дирекция на МВР разкриха подробности около грабежа, отвличането и жестокото убийство на Еранухи Ованес Пехливанян - собственичка на аптеки в крайдунавския град. Двама души са подведени под наказателна отговорност.

По нареждане на главния прокурор Иван Гешев, поради високата степен на организираност в действията на предполагаемите извършители, Върховната касационна прокуратура също ще наблюдава случая.

 

Жертвата е обявена за издирване на 14 януари. Образувано е досъдебно производство и цялото ръководство на ОД на МВР е било ангажирано със случая. Данните сочат, че на 11 януари жертвата била похитена от извършителите. Те я следили повече от месец и установили навиците от ежедневието й - често носила в себе си големи суми пари в брой.

 

Привечер излязла от аптека с 20 хил. лева и сама тръгнала към автомобила си, паркиран в близост до сградата на НАП. Там била пресрещната от похитителите, единият от които бил облечен с униформа, наподобяваща тези на полицаите. Той поискал личната й карта, след което се качил в автомобила й, сложил й белезници и подкарал колата.

 

Другият похитител се движил с друг автомобил след тях. Жертвата била преместена от нейната в другата кола, сочат данните на разследващите. Извършителите взели въпросните 20 000 лв., които тя носела в себе си, а след това я завели в дома й, в който държала още 45 000 лв. в различни валути. Взели и тях. Отвели я в покрайнините на град Русе и там я убили чрез удушаване. На следващия ден разчленили трупа и изхвърлили частите от него в река Русенски Лом, разкриват от държавното обвинение.

 

Бедрос Пeхливанян и съпругата му държат голяма верига аптеки в Русе. През 2019 г. са имали 67 служители, 50 хил. лв. капитал и 10, 3 млн. лв. оборот на управляванитe дружества, които са били с печалби от 116 хил. лв., сочат данните на сайта yox.bg. Според последната декларация на Пехливанян пред КПКОНПИ семейството има 6 фирми. Коли не са посочени, нито недвижими имоти.

 

През 2016 година обаче той и съпругата му Еранухи обявяват 3 автомобила БМВ за общо 301 600 лева. Двамата декларират общо 8 депозита в лева и евро за над 540 000 лева, като основна част от тях са на името на жената. Като налични спестявания съветникът е посочил 13 000 лева.

 

Семейството е собственик на 13 имота предимно в Русе, които притежава изцяло или отделни дялове като повечето са придобити назад във времето и също са на доста солидна стойност - 277 729 лева. Съпрузите декларират акции в "Алианс сървиз" ЕАД, където по онова време съветникът е член на борда на директорите.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени