Прокуратурата се самосезира, проверява твърденията на Свиленски и Нинова, че изборите са били манипулирани

Защото откраднахте изборите, уважаеми колеги, ето затова БСП няма да оттегли закона, заяви Георги Свиленски от БСП по време на обсъждането на промените в Изборния кодекс в парламента

Прокуратура на Република България
Прокуратура на Република България Източник: ПРБ

Прокуратурата започва предварителна проверка по твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова за манипулиране на машинния вот на последните предсрочни парламентарни избори.

 

От държавното обвинение са се самосезирали по нейните и на председателя на парламентарната група на социалистите Георги Свиленски изявления по време на обсъждането на второ четене на промените в Изборния кодекс, казаха за БНР от Софийската градска прокуратура.

 

От прокуратурата ще възложат и проверка на ДАНС по случая, съобщиха от държавното обвинение за БТА.

 

"Защото откраднахте изборите, уважаеми колеги, ето затова БСП няма да оттегли закона", заяви Георги Свиленски от БСП по време на обсъждането на промените в Изборния кодекс в парламента.

 

"Защото вашият съпредседател и бивш премиер, ето там, дойде и каза - оттеглете закона и ще ви дам кодовете на машините. Кой е той, че ще държи кодовете на машините", коментира депутатът от левицата.

 

Той предупреди представителите на "Продължаваме Промяната" да внимават какво говорят и правят с БСП. "От вашата парламентарна група ще останете 15 човека", каза Свиленски по време на дебатите за Изборния кодекс.

 

"Да, имаме съмнения за фалшифициране на машинния вот". Така председателят на БСП Корнелия Нинова отговори на журналистически въпрос в неделя имат ли в партията съмнения за фалшифициране на машинния вот по време на пресконференция на ръководството на левицата в Пловдив.

 

Корнелия Нинова потвърди, че е била свидетел на разговора, в който Кирил Петков е казал да се оттегли законопроекта и ще има даде кода за машините. Разговорът се е провел в пленарната зала на Народното събрание като той е отишъл пред тях и им го е заявил. "Бяхме цялата група, какво е имал предвид да се обяснява”, добави тя.

Още от "Закон и ред"

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бург

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГДБОП и НАП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени