Прокуратурата ще разследва Борислав Михайлов след публикации за "черно тото"

Прокуратурата се самосезира във връзка с множество публикации в медиите

Борислав Михайлов
Борислав Михайлов Източник: БФС

Прокуратурата започва проверка на Българския футболен съюз (БФС) и президента на централата Борислав Михайлов. Тя е наредена от и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, съобщиха от пресцентъра на ПРБ.

 

До това се стига часове след протеста в София срещу управлението на футбола в последните 18 години, в които начело на БФС е Михайлов. Прокуратурата се самосезира след медийни публикации, става ясно от нейното съобщение. Те са свързани с "черно тото" и злоупотреби.

 

"Прокуратурата се самосезира във връзка с множество публикации в медиите, съдържащи информация за допуснати нарушения и/или престъпления от различен характер (разходване на публичен ресурс, "черно тото" и др.)."

 

Откъде идват обвиненията Публикациите за "черно тото", свързани с Борислав Михайлов, датират отдавна. През 2022 г. беше съобщено, че президентът на БФС е посрещнал 2011-а година в Сингапур в компанията на определяния за "мозък" на тотомафията Тан Сеет Енг (наричан Дан Тан).

 

Тогава разследващият сайт "Бърд" представиха снимка, на която се виждат двамата, както и бившият президент на "Беласица" Костадин Хаджииванов, наричан Коце Маца. Когато информацията беше публикувана, Михайлов видя донос в това от съперника си за поста на президент Димитър Бербатов. Малко след тези публикации Михайлов беше викан и на разпит в ГДБОП.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени