Прокуратурата: Снощният брифинг на Петков и Рашков е "чиста политика"

Единствената тема в брифинга, която има юридически характер и се нуждае от пояснение, са твърденията за изпратени постановления за привличане на обвиняеми лица

Прокуратура на Република България
Прокуратура на Република България Източник: ПРБ

С пост във Facebook от прокуратурата определиха брифинга на премиера и министъра на вътрешните работи от снощи като "чиста политика. И нещо сериозно".

 

Късно снощи Кирил Петков и Бойко Рашков говориха в сградата на Министерския съвет, разказаха за действията на полицията по проверката, в рамките на която бяха задържани Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов.

 

Единствената тема в брифинга, която има юридически характер и се нуждае от пояснение, са твърденията за изпратени постановления за привличане на обвиняеми лица, пък били и те без подпис, входящ номер и прочие, защото били "копия", пише в становището на държавното обвинение.

 

На страницата си в социалната мрежа прокуратурата публикува официалните описи на постъпилите от националната полиция" в Софийската градска прокуратура четири тома с материали по досъдебно производство спрямо три политически лица.

"Къде в материалите от МВР министър Рашков вижда постановления за привличане на обвиняем", задават въпрос от прокуратурата.

 

Още от "Закон и ред"

Гръцкият бизнесмен Йоаким Каламарис с директни обвинения към Зартова и нейн бивш заместник

Гръцките бизнесмени обясниха, че са получили обвинения от СРП за неясно престъпление. По тези обвинения са им били определени рекордни парични гаранции и им е издадена забрана да напускат България

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени