Прокуратурата възложи проверка подслушвани ли са политици

Междувременно от ДАНС съобщиха, че започват собствена проверка по случая

Прокуратура на Република България
Прокуратура на Република България Източник: ПРБ

Софийската градска прокуратура се самосезира и възложи да се проверят изнесените твърдения за подслушване на политици, съобщават от обвинението. СГП е определила Националното бюро за контрол на специализираните разузнавателни средства да извърши проверка в Дирекция "Вътрешна сигурност" - МВР, ГДБОП-МВР и ДАНС, която следва да установи извършени нарушения при прилагането на СРС.

 

Припомняме, че вчера бившият комунистически прокурор в Разград по време на "Възродителния процес" Атанас Атанасов разпространи поредната порция недоказани твърдения за "незаконно подслушване на политици" по време на предишната кампания за парламентарните избори на 4-ти април.

 

Според него 32 политически фигури, сред които и водачи на листи, са били подслушвани и следени от три звена на служби у нас. Тези недоказани твърдения бяха повторени и от колегата в комунистическото следствие на тоталитарна България и днешен служебен вътрешен министър Бойко Рашков, което само по себе си е двоен скандал. Той дори добави, че в ДАНС се унищожавали материали, свързани с тези "подслушвания" - отново без да даде нито едно доказателство за хвърлените в публичното пространство твърдения.

 

Рашков обяви още, че срещу него е образувано дело в прокуратурата след медийна публикация, в която се твърди, че заедно със зам.-шефа на ДАТО готвят "Бръмбаргейт" 2, чиято мишена бил главният прокурор. Говорителят на обвинител №1 Сийка Милева опроверга информацията. Междувременно от ДАНС съобщиха, че започват собствена проверка по случая.

Още от "Закон и ред"

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бург

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГДБОП и НАП

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Последни новини

Най-четени