Прокуратурта опровергава Кирил Петков за неверни твърдения

Става дума за сигнали, в качеството му на служебен министър на икономиката, касаещи ремонт и реконструкция на няколко язовира

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: МС
Във връзка с запитвания от медии относно твърдението на министър-председателя на Република България г-н Кирил Петков в студиото на "Тази неделя" по bTV на 16.01.2022г. "не видях правилно третиране от прокуратурата" по отношение на изпратени от него сигнали, в качеството му на служебен министър на икономиката, касаещи ремонт и реконструкция на няколко язовира, Софийска градска прокуратура предоставя следната информация:
 
Твърдението, че по отношение на изпратените от него сигнали не са предприети "правилни" действия от страна на прокуратурата, не отговаря на истината. Във връзка с постъпил сигнал от Министерство на икономиката за неупражнен достатъчен контрол при ремонта и реконструкцията на 414 язовири, е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 219, ал. 2 от НК.
 
Наблюдаващият прокурор е предприел всички необходимите действия съгласно българското законодателство с оглед разкриване на обективната истина. Екип от следователи от Национална следствена служба са извършили множество активни действия по разследването, които продължават и към момента.
 
Обществеността е периодично информирана, което е видно и от публикувано на 11.10.2021г. на следния линк.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени