Прокурор Зартова, на която Сарафов поиска оставката: Няма да подам оставка!

Нямам право да оказвам натиск над колега, добави тя по повод поисканата й ооставка заради немарливо разследване по дело срещу убиеца от Лозенец Чавдар Бояджиев

Прокурор Невена Зартова
Прокурор Невена Зартова Източник: ПРБ

Районната прокурорка на София Невена Зартова няма да подаде оставка, съобщи тя пред "24 часа". Тя й бе поискана от и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов заради немарливо разследване по дело срещу Чавдар Бояджиев.

 

Над година не се е разбрало, че той не е удушил случайно младо момиче, докато са били интимни, а я е убил умишлено. До новите разкрития се стигна едва вчера, след като Бояджиев си призна, когато бе задържан за убийствата на двама души до с. Лозен, станали в нощта срещу петък.

 

"Нито Законът за съдебната власт, нито който и да е друг закон ми дават право да нареждам на прокурор от Софийската районна прокуратура извършването на каквито и да е действия по конкретно дело, наблюдавано от него".

 

"Нещо повече, подобно мое действие мисля, че би представлявало престъпление - а именно упражняване на влияние от моя страна върху наблюдаващия прокурор. В конкретния случай колегата е поискал от съда мярка за неотклонение задържане под стража, но съдът е отказал налагането на такава мярка", припомня още прокурор Зартова.

 

"Какво е законовото основание за исканата ми оставка, аз не зная", допълни тя и посочи, че не е имала разговор с и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов и е разбрала от медийни публикации за исканата й оставка.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени