Прокурорската колегия на ВСС освободи Невена Зартова и четиримата ѝ заместници

Те остават прокурори в СРП

Висш съдебен съвт (ВСС)
Висш съдебен съвт (ВСС) Източник: Zonanews

Прокурорската колегия на ВСС освободи от длъжност ръководителя на Софийската районна прокуратура Невена Зартова и четиримата ѝ заместници от ръководните им длъжности. Това се случи в рамките на 10 минути. Така най-голямата прокуратура в страната остана без ръководство. Те остават прокурори в СРП.

 

Софийска районна прокуратура
Софийска районна прокуратура Източник: Zonanews

Вчера Зартова и заместници ѝ подадоха оставките си. Нито един от тях не дойде на извънредното заседание. Тя заяви пред bTV, че разстреляният Мартин Божанов-Нотариуса е имал влияние върху съдебната система.

 

Зартова подчерта, че познава Божанов и добави, че има много хора, които знаят много за неговата мрежа, но нямат смелостта да го изкажат публично. Зартова обясни, че мрежата около Пепи Еврото е много по-могъща. По казуса "Осемте джуджета" няма наказани.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени