Пуснаха под домашен арест Кристиан Николов, убил при катастрофа Милен Цветков

Днес не се явиха вещите лица

Джипът на Кристиан Николов
Джипът на Кристиан Николов

Софийският градски съд пусна под домашен арест подсъдимия Кристиан Николов за жестоката катастрофа, при която загина Милен Цветков. Решението не е окончателно и подлежи на протест в 7-дневен срок. Той ще трябва да носи електронна гривна. От прокуратурата лаконично заявиха, че ще го обжалват.

 

По време на заседанието адвокатите на Николов изтъкнаха, че той работи в затвора, показал е усърдие и отговорно отношение, поради което е бил награден с писмена похвала. Посещавал и курсове по компютърна грамотност. Според тях няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което поискаха по-лека мярка.

 

От своя страна Николов заяви, че напълно осъзнава причинената трагедия и поднесе съболезнования на близките. Той поиска да бъде пуснат под домашен арест.

 

Въпреки че на днешното заседание трябваше да бъде представена съдебно-психологическата експертиза, вещите лица не се явиха. Въпросната експертиза по думи на защитата има изключително значение за формата на вина - доколко обвиняемият е действал в състояние на умисъл или непредпазливост. От това ще зависи и квалификацията на деянието, и размерът на наложеното наказание.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени