Ръководството на Прокуратурата на Република България се срещна с външния министър на Република Северна Македония

Срещата бе поискана във връзка с тежкия пътен инцидент от 23.11.2021 г. на автомагистрала "Струма"

Ръководството на ПРБ се срещна с външния министър на РСМ
Ръководството на ПРБ се срещна с външния министър на РСМ Източник: ПРБ

Днес, 24.11.2021 г., заместник-главните прокурори Даниела Машева, Красимира Филипова и Борислав Сарафов, и говорителят на главния прокурор Сийка Милева, проведоха работна среща в Съдебната палата в София с външния министър на Република Северна Македония Буяр Османи, съобщават от пресцентъра на ПРБ.

 

Срещата бе поискана във връзка с тежкия пътен инцидент от 23.11.2021 г. на автомагистрала "Струма". На срещата присъстваха и временно управляващият посолството на Северна Македония в България Владимир Кръстевски, Лирим Дачи и Александър Христов от Министерството на външните работи на Северна Македония.

 

Ръководството на Прокуратурата на Република България (ПРБ) поднесе своите искрени съболезнования на народа на Северна Македония и изрази съпричастността си към скръбта на близките на загиналите в пътнотранспортното произшествие.

 

ПРБ работи максимално бързо и ще положи всички усилия за изясняване на случая и установяване на причините за катастрофата, както и за връщането на телата на жертвите, увериха от ръководството на българската прокуратура представителите на правителството на Северна Македония.

 

Буяр Османи благодари на прокуратурата за оказаното пълно съдействие във връзка със случая и изрази увереност, че тя ще проведе бързо, ефективно и обективно разследване, за да се изяснят причините за тежкия пътен инцидент.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени