Ръководството на прокуратурата връчи три награди на церемонията "Полицай на годината"

Борислав Сарафов подчерта, че никога нивото на институционално взаимодействие и комуникация между ПРБ и МВР не е било така високо, както сега

Ръководството на ПРБ връчи три награди на церемонията "Полицай на годината"
Ръководството на ПРБ връчи три награди на церемонията "Полицай на годината" Източник: Пресцентър на ПРБ

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов награди министъра на вътрешните работи Калин Стоянов с Почетен знак на Прокуратурата на Република България за добро институционално сътрудничество, оперативност и постигнати високи резултати при опазване на обществения ред и борбата с престъпността. Отличието бе връчено по време на поредното издание на конкурса "Полицай на годината" в НДК.

 

"Приемете тази награда не само като награда за вашите лични усилия и постигнати резултати, но и като оценка за работата, постиженията и всеотдайността на всеки един служител от системата на МВР", заяви Борислав Сарафов.

 

И.ф. главен прокурор подчерта, че никога нивото на институционално взаимодействие и комуникация между ПРБ и МВР не е било така високо, както сега. "Ние наистина сме в отлични взаимоотношения, така трябва да бъде. Обществото не очаква от нас раздори, институционални дрязги, а взаимна, съвместна работа", каза Борислав Сарафов.

 

Той благодари на служителите на МВР за усилията, които са положили през годината. "Поклон пред всеки един от вас", заяви и.ф. главен прокурор.

 

"Доверието и комуникацията спомагат за по-добрите резултати. Нека българското общество да се чувства сигурно, спокойно и защитено от българската полиция и от българската съдебна система", заяви Борислав Сарафов.

 

На тържествената церемония и.ф. главен прокурор връчи Почетен знак на ПРБ и на главен инспектор Михаил Наумов, началник на сектор "Престъпления против личността" към Отдел 01 "Криминална полиция" при Главна дирекция "Национална полиция" – МВР.

 

Почетен знак на ПРБ получи и главен инспектор Стоян Крумов, главен разследващ полицай, началник на сектор 01 "Разследване на криминални престъпления" в Отдел "Разследване" при СДВР. Наградата му връчи

заместник главният прокурор Мария Павлова.

 

Събитието "Полицай на годината" се провежда за 30-а поредна година от МВР, за да бъдат отличени полицейски служители и колективи, доказали висок професионализъм при изпълнение на служебните си задължения.

Още от "Закон и ред"

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бург

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГДБОП и НАП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени