Рашков разкрит - имал е поне 10 срещи с контрабандистите баща и син Димитрови

В края на декември 2023 г. Петя Банкова също е влизала в МВР за двучасова среща с бившия зам.-министър на вътрешните работи Кирил Ценкин (бившият охранител на Кирил Петков)

Бойко Рашков
Бойко Рашков Източник: Zonanews

Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови, докато е бил министър. Това стана ясно по време на заседание на парламентарната комисия за скандала в митниците.

 

Срещите са ставали в Министерството на вътрешните работи, а времевият период е от 28 май 2021 г. до 30 март 2022 г. Част от срещите са били с продължителност от 10 до 15 минути.

 

Този писмен отговор от МВР прочете пред депутатите от комисията за разследване на корупцията в митниците и евентуалната роля на Асен Василев ръководещият заседанието Станислав Баланбанов от ИТН.

 

Ето какво беше изнесено като данни пред комисията:

Станислав Балабанов, ИТН: "Ще ви запозная с писмото от МВР до комисията: Кога следните лица са влизали в сградата на МВР: Марин и Стефан Димитрови, Банкова и Паскал.

 

В книгата за пропускателен режим е отразен достъп до обекта както следва (по времето на Бойко Рашков):

28 май 2021 г. Марин Димитров се среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;
15 юни среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;
21 юни Димитрови среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;
21 юли Марин Димитров среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;
27 август Стефан Димитров среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;
16 септември Марин Димитров среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;
28 септември;
22 март 2022 г.;
30 март 2022 г.

"Бойко Рашков лъже и то лъже пред цяла България, като каза, че не познава тези хора, а аз ви изчетох над 10 срещи с тези хора в МВР. Живко Коцев като част от системата на МВР е подпомагал тези, които е разработвал. Този човек беше предложен за главен секретар от генерал Атанасов и този човек трябваше да отговаря за провеждането на изборите. За мен това е тежък политически скандал", допълни още Балабанов.

 

В края на декември 2023 г. бившият директор на митниците Петя Банкова също е влизала в министерството за двучасова среща с бившия зам.-министър на вътрешните работи Кирил Ценкин (бившият охранител на Кирил Петков, бел. ред.), отговарят още от МВР. Срещата е станала на 19 декември.

 

В писмения отговор се посочва още, че бившият главен секретар на МВР Живко Коцев не е декларирал скъп часовник, получен като подарък, нито в декларацията си пред КПКОНПИ, нито пред други институции.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени