Рашковото МВР нехае - часове наред близки на премазаните в катастрофата не знаят кои са загиналите, инициалите съвпадали

Жертвите са две млади жени на 22 и 26 години

Катастрофа
Катастрофа Източник: bTV

Часове наред близки на премазаните в ужасяващата катастрофа от 5 юли млади жени не знаят, че именно те са жертвите. Знаят само, че момичетата ги няма и на телефоните им не отговаря никой. В полицията удрят на камък и се обръщат към NOVA.

 

Родителите на едното семейство търсят дъщеря си и звънят в болници, звънят и в Четвърто районно управление на полицията. Оттам им казват единствено, че... инициалите съвпадат. И това е всичко. Препращат ги към КАТ. По-късно името се потвърждава.

 

Преди това, в опит да помогне, Антоанета Куюмджиева - близка на семейството - звъни в телевизията и моли журналистите да ѝ помогнат за изясняване на самоличността.

 

"Получихме съдействие от "Пътна полиция" и ни изпратиха в следствието. Обърнахме се към вас за помощ, защото не можехме да я намерим. Надявахме се това да не е тя. Не сме спали. Искаме правосъдие. Никой не заслужава да си отиде по този начин. Това са деца. Тя се прибираше и трябваше да се види с моята дъщеря. Видях я няколко часа преди това. Беше едно прекрасно дете. Ще ни липсва страшно много. Не може подобни хора, като Георги Семерджиев, да бъдат оставяни безнаказани", сподели в ефир Куюмджиева.

 

Жертвите са две млади жени на 22 и 26 години.

 

Бившият футболист Георги Семерджиев е извършителят. той е криминално проявен, с над 50 нарушения на пътя, който едва вчера - след като премазва две жени в катастрофа след гонка час преди полунощ на 5 юли - бе арестуван. Шофирал е без книжка Ауди Q7 с фалшиви немски номера. Карал е с над 120 км/ч в час и от удара в асансьора на метростанция "Европейски съюз" се разцепва. В джипа са открити две сини лампи и полицейска палка.

 

Когато книжката му е отнета на 11 юни, той е шофирал под влиянието на наркотици, но не е арестуван от полицаите от 7-мо Районно управление на полицията. Пет часа преди катастрофата на бул. "Черни връх", при която уби две млади жени, джипът на Георги Семерджиев е летял със 160 км/ч по Околовръстното шосе, твърди свидетел във Фейсбук групата "Audi Q7 Bulgaria".

 

Снощи на лобното място на двете момичета граждани се събраха на спонтанен протест, за да кажат НЕ на корупцията в полицията и безнаказаността за престъпленията на пътя и за да почетат паметта на жертвите. Днес те призовават отново за протест на същото място.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени