Расте броят на телефонните измами у нас

Престъпниците се възползват от актуалните събития, добави тя

Златка Падинкова от ГДНП
Златка Падинкова от ГДНП Източник: NOVA

Зачестяват опитите за телефонни измами у нас. За това сигнализират от Главна дирекция "Национална полиция". "През последните няколко месеца наблюдаваме повишаване на телефонните измами. Продължаваме да говорим за престъплението с цел превенция. Хората трябва да са информирани, за да се предпазят", каза в студиото на "Събуди се" по NOVA Златка Падинкова, началник в сектор "Измами" към ГДНП.

 

"Назад във времето някои от извършителите на тези престъпления се опитаха да се ориентират към упражняването на законна трудова дейност в България и в чужбина, към амбулантна дейност. Но явно приходите от тази дейност не са достатъчни. Освен това престъпната дейност предполага много по-лесен и бърз начин за бърза печалба", добави тя. 

 

Тя допълни, че измамниците често се възползват и от коронавируса. "Имаше регистрирани опити за телефонни измами по сценарий за заразен близък роднина с COVID-19. Престъпниците се възползват от актуалните събития. Могат да се възползват и от националното преброяване. Затова препоръчвам на хората да се преброят електронно", каза още Падинкова.

 

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени