Разпитват основния заподозрян за убийството в Цалапица

Снощи Рангел Бизюрев беше върнат в България с полет от Франкфурт

Рангел Бизюрев
Рангел Бизюрев

Късно снощи с полет от Франкфурт в България беше върнат Рангел Бизюрев - основният заподозрян за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Бизюрев прекара нощта в арест в София. А от днес по обед вече е в сградата на Криминална полиция в Пловдив, където тече неговият разпит.

 

Бизюрев пристигна около 10:30 ч. под конвой и при засилена полицейска охрана. На влизане 30-годишният мъж запази мълчание пред журналистите. Още с пристигането прокуратурата му връчи лично обвинението за убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Бизюрев до момента беше обвинен задочно, тъй като се укриваше в чужбина 8 месеца след убийството.

 

Неговите показания са ключови, за да се разбере какво точно се е случило във фаталния 20 юли миналата година в Цалапица, защо се е стигнало до убийството и каква е била ролята на задържаните близнаци Борислав и Валентин Динкови.

 

Срещу Бизюрев е повдигнато обвинение за тежко умишлено убийство, извършено с особена жестокост. Ако бъде признат за винове, го грози доживотен затвор. 

 

Очаква се още днес прокуратурата да поиска от съда да му наложи най-тежката мярка за неотклонение – "задържане под стража".

 

"Неговото пристигане в България го чакаме от доста дълго време. Първо, за да бъде разпитан като свидетел по делото срещу братята Динкови. На настоящия етап то е по-болният въпрос - дали ще продължи и как ще продължи. Възможно е да се съберат данни, че те са участвали в самото убийство.

 

На следващо място е важно Рангел да бъде разпитан по досъдебното производство в Окръжна прокуратура за убийството, по което той е обвиняем. Надяваме се да бъде направен новият следствен експеримент с негово участие, да бъде посочено мястото, където е убит Митко, да бъде посочен механизмът, по който това се е случило", заяви Антоанета Николова, адвокат на семейството на Димитър Малинов.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени