Разпитват в момента като свидетел Бойко Борисов - срещу лидера на ГЕРБ няма повдигнати обвинения, освобождават го скоро

На този фон не е ясно как Борисов, Горанов и Арнаудова са задържани, след като в момента те са разпитвани в качеството им на свидетели

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Разпити на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов текат в момента в Главна дирекция "Националния полиция", съобщава ексклузивно агенция ПИК. Борисов в момента е третиран като свидетел и срещу него няма повдигнати обвинения.

 

Това означава, че след края на разпита председателят на най-голямата опозиционна партия в страната ще бъде освободен. Заедно с бившия премиер е и неговият адвокат Менко Менков.

 

В момента се провеждат разпити и на останалите задържани - Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Срещу тях също няма повдигнати обвинения и в най-лошия случай след изтичане на 24-часовата им мярка ще бъдат освободени.

 

Припомняме, че по-рано днес от прокуратурата обявиха, че са били уведомени за задържаните лица, но при тях не са постъпили никакви материали по делото. При това положение от държавното обвинение не могат да повдигнат обвинение на арестуваните, нито да разпоредят задържане до 72 часа.

 

На този фон не е ясно как Борисов, Горанов и Арнаудова са задържани, след като в момента те са разпитвани в качеството им на свидетели.

 

Докато текат разпитите на тримата, пред сградата на Главна дирекция "Национална полиция" се събират отново народните представители на ГЕРБ, за да изразят своята подкрепа към задържаните.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени