Разследват Демерджиев за безстопанственост в МВР, щетите са за 81 млн. лева

Все още по разследването няма обвиняем

Софийска градска прокуратура
Софийска градска прокуратура Източник: Zonanews

Софийската градска прокуратура образувала досъдебно производство за това, че в периода от декември 2022 г. до юни 2023 г. Иван Демерджиев като длъжностно лице е извършило безстопанственост, от която са последвали значителни щети за МВР в размер на 81 милиона лева, съобщиха от прокуратурата. Все още по разследването няма обвиняем.

 

Работата по случая е започнала на 10 август 2023 г. , след като в прокуратурата постъпва сигнал от МВР, в който са изложени твърдения за евентуално извършено престъпление от общ характер от предишния министър на вътрешните работи, обективирани в одитен доклад.

 

Прокурорът, на който е бил разпределен сигналът, е възложил на Агенцията за държавна финансова инспекция да извърши проверка.

 

Инспекцията е  приключила със становище, че възложител по Закона за обществените поръчки (ЗОП) е изменил договор, без да са налице обстоятелства за това, с което е нарушена разпоредба от ЗОП. На база на това е образувано досъдебно производство.

 

Разследването по случая продължава.  

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата в становище за промените в Конституцията: Засяга се правната сигурност и стабилност

Създава се реален риск вместо да се постигне по-голяма отчетност на прокуратурата, корективът в лицето на несъдебната квота във Висшия прокурорски съвет да се превърне в инструмент за политическо влияние в съдебната власт

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени