Рекордна пратка от 5,2 тона кокаин заловиха в Португалия

Стойността на заловеното количество кокаин се оценява на около 200 млн. евро

Рекордната пратка кокаин
Рекордната пратка кокаин Източник: Euronews

Португалия конфискува 5,2 тона кокаин от плаваща под испански флаг лодка в Атлантическия океан, съобщи Евронюз. Полицията е открила 183 пакета кокаин на яхта, стойността на който на черния пазар се оценява на около 200 млн. евро. Португалските власти заявиха, че пратката е една от най-големите в Европа през последните години и най-голямата в Португалия от 15 години насам.

 

Португалската полиция, подкрепена от военноморските и военновъздушните сили на страната, е задържала 24-метровата яхта в морето. Трима мъже - двама испански граждани и един перуанец - са арестувани и отведени в Португалия.

 

Властите подозират, че кокаинът е принадлежал на международна банда за трафик на наркотици, която е внасяла кокаин в Европа през Иберийския полуостров, предаде БГНЕС.

 

"Това е сериозен удар по тези, които искат да залеят Европа с кокаин", заяви на пресконференция директорът на португалската съдебна полиция Луис Невес.

 

В международната полицейска операция са участвали също Испания, Американската агенция за борба с наркотиците и Националната агенция за борба с престъпността на Великобритания.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени