Румен Радев и Надежда Йорданова подписаха указа, с който се прекратява работата на специализираното правосъдие

Това съобщи във Фейсбук правосъдният министър

Надежда Йорданова
Надежда Йорданова Източник: Zonanews

Президентът Румен Радев и министърът на правосъдието Надежда Йорданова подписаха указа, с който се прекратява работата на специализираното правосъдие. Това съобщи във Фейсбук правосъдният министър.

 

Това става седмица след като депутатите приеха промените в Закона за съдебната власт, с които окончателно се закриват специализираните звена. Промените предвиждат и отпадане на кариерните бонуси и описват преминаването на започнатите дела в традиционните съдилища.

 

"Днес, в качеството си на министър на правосъдието и "пазител на държавния печат" подписах Указа за обнародване на Закона за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, приет от 47-то Народно събрание на 14 април 2022 г., с който се закриват Специализираният наказателен съд, Апелативният специализиран наказателен съд, Специализираната прокуратура и Апелативната специализирана прокуратура", пише Йорданова.

 

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени