Румен Радев кадрува - пласира свое протеже начело на Главна дирекция "Национална полиция"

Венцислав Кирчев е новият шеф на полицията

Венцислав Кирчев
Венцислав Кирчев Източник: Хасково.нет

Венцислав Кирчев е новият директор на Главна дирекция "Национална полиция", съобщи сайтът Хасково.нет. Кирчев досега бе шеф на хасковската полиция. Той поема поста от Станимир Станев, който стана зам. главен секретар на МВР. Той все още не е представен на състава, очаква се това да стане по-късно днес.

 

Венцислав Кирчев е лично протеже на Румен Радев, научи Zonanews. Досегашният шеф на ГДНП беше доверен кадър на Пламен Узунов, но Радев е решил да сложи лично предан му директор, с идеята да може да контролира директно изстъпленията, които ГДНП прави по отношение на представители на опозицията и лично на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

Кирчев има над 23 г. професионален стаж в МВР. Минал е през различни нива в системата, има награди за добрата си работа. През 1998 г. стартира кариерата си като полицай в "Охранителна полиция" към хасковското управление. Последователно е заемал следните длъжности: разузнавач през 1999 г.и 6 г. по-късно - инспектор в група "Криминална полиция" на РУ Хасково; началник на полицейския участък в Стамболово през 2008г; началник група "Териториална полиция" към РУ Хасково през 2014 г.

 

От април 2019 г.се премества на работа в ОДМВР Кърджали, където оглавява участъка в Черноочене. През юни 2021 г. оглавява полицията в Хасково. Завършил е бакалавърската и магистърската си степен в ПУ "П. Хилендарски" – Пловдив. Роден е 1976 г.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени