Съдът даде ход на делото за убийството на психолога Иван Владимиров - Нав

Той бе застрелян във входа на блока, в който живее, на 8 февруари т.г. вечерта от Румен Тонев

Софийски градски съд (СГС)
Софийски градски съд (СГС) Източник: Zonanews

В Софийския градски съд се състоя разпоредително заседание по делото за убийството на психолога Иван Владимиров – Нав, срещу Румен Тонев. Съдебният състав насрочи следващото заседание за 15 ноември, когато ще бъдат разпитани свидетели. 

 

Според съда няма допуснати отстраними съществени нарушения на процесуалните правила, които да са довели до ограничаване на правата на подсъдимия, по време на досъдебното производство. Съдът конституира днес като частни обвинители майката и брата на жертвата.

 

Румен Тонев посочи пред съда, че е било допуснато съществено процесуално нарушение, тъй като при съдебнопсихиатричната експертиза не е попитан дали иска да присъства адвокатът му. "Впоследствие видях, че в експертизата са вписани факти и обстоятелства, които не съм заявявал по никакъв начин", каза той. 

 

БТА припомня, че през август Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт по делото срещу Румен Тонев за убийството на Владимиров. Той бе застрелян във входа на блока, в който живее, на 8 февруари т.г. вечерта. Тонев е стрелял с пистолет "Байкал”. Освен това данни от разследването показват, че Тонев е осъждан на глоба през 1996 г. за незаконно притежаване на боеприпаси. Той е платил глобата си и е реабилитиран.

 

Според прокуратурата, вечерта, около 22:30 ч., Владимиров отишъл до дома на съседа си. Поводът бил установено зацапване с черна субстанция, наподобяваща машинно масло, по входната врата на дома му, като това не се случвало за първи път.

 

Двамата провели кратък разговор, който прераснал в словесен конфликт, в хода на който обвиняемият взел от дома си законно притежавания си пистолет марка "Байкал", който бил зареден, насочил го към главата на Владимиров и стрелял.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени