Съдът намали на половин милион гаранцията на Божков по делото за културните ценности

В определението си съдът е посочил, че мярката е правилно определена по своя вид, но е прекомерно висока, тъй като обвиняемият е под домашен арест по друго дело

Васил Божков
Васил Божков Източник: БГНЕС

Софийският градски съд (СГС) намали определената от прокуратурата парична гаранция на Васил Божков от 1 500 000 лв. на 500 000 лв. по делото за организирана престъпна група за пране на пари и незаконна дейност с културни ценности.


Съдебният състав е преценил, че има достатъчно доказателства срещу Божков за извършване на множество и различни по своя характер престъпни деяния, които са с висока обществена опасност, съобщиха от пресцентъра на съда.


В определението си съдът е посочил, че мярката е правилно определена по своя вид, но е прекомерно висока, тъй като обвиняемият е под домашен арест по друго дело, което ограничава възможностите му да изпълнява в пълен обем стопанска и трудова дейност.

 

 Освен това обвиняемият Божков има забрана за напускане на страната и върху по-голямата част от имуществото му са наложени различни обезпечителни мерки. Определението на съда е окончателно и не може да бъде обжалвано или оспорено от прокуратурата.


В момента Божков е в дома си с мярка за неотклонение домашен арест, който се контролира с електронна гривна по друго дело с 9 обвинения - за това, че е ръководил организирана престъпна група за неплатени такси към държавния бюджет от хазартна дейност и за подкупи на длъжностни лица от вече закритата Държавна комисия по хазарта.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени