Съдът отхвърли иск на финансовото министерство срещу Черепа за близо 630 млн. лева

Божков е предаден на съд като подбудител в съучастие с длъжностни лица от Държавната комисия по хазарта (ДКХ)

Софийски градски съд (СГС)
Софийски градски съд (СГС) Източник: Zonanews

Софийският градски съд ще реши дали да тръгне първото дело срещу Васил Божков и още 9 души. Божков е подсъдим по разследване за организирана престъпна група за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления.

 

Наказателното производство е образувано в закритата вече Специализирана прокуратура през 2019 г., каза той. Разпитани са над 250 свидетели, а обвинителният акт е около 3000 страници. Божков е предаден на съд като подбудител в съучастие с длъжностни лица от Държавната комисия по хазарта (ДКХ), които са допуснали да не се таксуват и да не се събират в пълен размер дължими такси по Закона за хазарта.

 

Нанесените щети върху държавният бюджет надхвърлят над 550 млн.лева, като са събирани много по-ниски такси. По делото са допуснати свидетели - братята Георги и Цветомир Найденови. По тяхно искане, те са предявили иск да бъдат разглеждани като граждански ищци.

 

Съдът отхвърли гражданския иск на Министерство на Финансите към подсъдимите за заплащане на близо 630 млн.лева. Към момента заседанието продължава, като Софийският градски съд трябва да реши дали да допусне делото за гледане по същество.

Още от "Закон и ред"

Не охранител, а полицай е раздробил челюстта на 19-годишния младеж на плаж "Градина", побоят – заради парче пица

По думите на Кангалджиев потърпевшите днес са се явили в полицейското управление в Бургас и са разпознали "по категоричен начин" полицейският служител на име Христо Петров

Прочетете повече прочетете повече

Четирима подсъдими са осъдени за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел

С помощта на чужди граждани е трябвало да набира мигранти и да им осигурява незаконно подслон и транспорт във вътрешността на страната до превеждането им към други държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени