Съдът пусна Миню Стайков да се лекува в Швейцария

Подсъдимият Стайков поддържал висока температура от дълго време

Миню Стайков
Миню Стайков Източник: БНТ
Подсъдимият за злоупотреби с европейски средства и за участие в организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол Миню Стайков е пуснат от Апелативния специализиран наказателен съд за преглед в Швейцария, тъй като поддържал висока температура от дълго време. Това се разбира от определение на АСНС, с което е потвърдил разрешението на спецсъда, протестирано от прокуратурата, съобщи "Лекс".
 
Той е поискал да замине да се лекува, след като преди това е посетил специалист в Турция, но причината за високата му температура не е установена. Прокуратурата е поискала Стайков да не бъде пускан, тъй като има опасност да се укрие. Стайков престоя в ареста две години и половина и наскоро осъди България в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) заради задържането си. През февруари съдът замени най-тежката мярка с домашен арест, а в края на юли Стайков беше пуснат на свобода срещу гаранция от 200 000 лв. 
 
Миню Стайков бе арестуван на 5 септември 2018 г. след акция в предприятията "Винпром Карнобат", "СИС Индустрис", "Топаз мел" и др. На следващия ден спецпрокуратурата обвини Стайков и още 7 души в участие в група за продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. Един от тях бе синът му Стайко Стайков, който бе обявен за издирване, а впоследствие - арестуван.

Още от "Закон и ред"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени