Съдът пусна Васил Божков под домашен арест

Той ще бъде с електронна гривна

Софийски апелативен съд, Военно-апелативен съд, Софийски военен съд
Софийски апелативен съд, Военно-апелативен съд, Софийски военен съд Източник: Zonanews

Софийският апелативен съд пусна Васил Божков под домашен арест с електронна гривна. Според съда определението на долната инстанция за задържането на Божков е непълноценно мотивирано и следва да се отмени.


Съдът реши, че няма опасност от извършване на престъпление, а тази от укриване е занижена. Софийската градска прокуратура внесе искане бизнесменът да бъде задържан под стража по т.нар. криминално дело срещу него. По-късно обаче обвинението оттегли искането си. 

 

По време на заседанието адвокатът на Божков – Георги Гатев, поиска от съда да не налага никаква мярка за неотклонение на клиента му или тя да бъде "подписка". По думите му обвинението срещу Божков е необосновано и незаконосъобразно, като е постановено в нарушение на Конституцията.

 

Защитникът отбеляза, че клиентът му се е върнал доброволно в страната, като цитира решение на Европейския съд за правата на човека, в което се казва, че такова действие трябва да бъде оценено от съда.

 

 

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени