Съдът: Севделина Арнаудова е арестувана незаконно и без никакви факти

Решението на съда относно арестите на Борисов и Горанов е същото - че те са незаконосъобразни

Севделина Арнаудова
Севделина Арнаудова

Арестът на Севделина Арнаудова - пиар на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, е незаконен. Това е отсъдил Софийския районен съд по жалба на Арнаудова срещу задържането й за денонощие от полицията на 18 март.

 

Тя бе задържана заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов след мащабно претърсване на домовете им. Полицията нахлу в къщите на тримата късно вечерта на 17 март за обиски, а в края им те бяха отведени в ареста.

 

Впоследствие обаче прокуратурата не видя доказателства, за да им бъде повдигнато обвинение. Решението на съда относно арестите на Борисов и Горанов е същото - че те са незаконосъобразни. Сред причините за това, според съдия Станислава Каракушева бе, че липсват посочени фактически основния в самата заповед – време, място, действия, които се твърди, че са причината за задържане на Борисов.

 

"Това е порок, който е самостоятелно основание за отмяната на заповедта", каза тя.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени