Съдът във Враца остави зад решетките циганина, който преби лекар в Роман

Врачанският окръжен съд днес я разгледа жалбата на обвиняемия К. П. от Роман срещу определения на Районен съд – Мездра, с които той е постановил спрямо него да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдебната палата във Враца
Съдебната палата във Враца

Обвинението срещу задържания К. П. от Роман е за това, че на 18.12.20 г. във Филиала за спешна медицинска помощ в същия град, в съучастие, като съизвършител, заедно с Х. В., е нанесъл лека телесна повреда на медицински специалист по повод и при изпълнение на службата му. За това деяние законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” за срок от 1 до 5 години.

Окръжен съд – Враца днес постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, като потвърди определението на Районен съд – Мездра.

За обвиняемия К. П. от Роман, дори на този ранен етап от разследването, може да се направи обосновано предположение за съпричастност към авторството на деянието. При вземането на най-тежката мярка за неотклонение, съдът взе предвид това, че той е осъждан нееднократно и прие, че недвусмислено се установява вероятността К. П. да извърши престъпление, пише в определението на съда.  

Определението на Врачанския окръжен съд е окончателни и не подлежи на обжалване или протест.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени