Съдът за осми път отхвърли молбата на Иво и Галя Прокопиеви да вдигне обезпечителни мерки за над 200 млн. лв., наложени по искане на КПКОНПИ

Магистратите посочват, че "на практика обезпечителната нужда не е отпаднала"

Иво и Галя Прокопиеви
Иво и Галя Прокопиеви Източник: Блиц

С определение на Окръжен съд – Бургас е оставена без уважение молбата на "Алфа финанс холдинг" АД за вдигане на обезпечителни мерки за имоти – собственост на търговски дружества, наложени по искане на КПКОНПИ, съобщават от Комисията.

 

Магистратите посочват, че "на практика обезпечителната нужда не е отпаднала". За осми път съдът отказва подобни искания по отношение на имущество на Иво и Галя Прокопиеви и свързани с тях юридически лица.

 

 

От Бургаски окръжен съд са допуснати обезпечителни мерки по искове на КПКОНПИ на стойност 204 064 417,50 лв. (в периода от 2017 г. до момента) по отношение на Иво и Галя Прокопиеви и свързани дружества. Всички съдебни състави са потвърдили правилността и законосъобразността на тези актове в полза на Комисията.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата опроверга неверни твърдения на председателя на парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси

За пореден път сме свидетели на твърдения, които водят до уронване на престижа на съдебната власт и рушат доверието на българските граждани в институциите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени