Съдят Божков за подбудителство за убийство и за опит за изнасилване, отпаднало е обвинението за участие в организирана престъпна група

Приключи разследването срещу него

Васил Божков
Васил Божков Източник: БГНЕС

Софийската градска прокуратура приключи разследването срещу Васил Божков за криминални престъпления. Отпаднало е обвинението за участие в организирана престъпна група, но остава това за опит за убийство, опит за изнасилване и умишлено умъртвяване, както и подбудителство за убийството на Алексей Петров.

 

От държавното обвинение уточняват, че предстои внасяне на обвинителен акт. Това ще се случи, след като страните се запознаят с прекратената част от обвинението, защото може да има обжалване. 

 

Материалите от разследването са предявени на лицата, които имат право и са поискали да се запознаят с тях и делото е изпратено на наблюдаващите прокурори.

 

С постановление от 29 март наблюдаващите прокурори са отделили материали от разследването и са ги изпратили съответно на Окръжна прокуратура-Плевен и Районна прокуратура–Благоевград, прекратили са частично наказателното производство, а в останалата му част същото предстои да бъде внесено в съда с обвинителен акт.

 

Наказателното производство е прекратено срещу петима от обвиняемите в частта относно ръководството и участието в организирана престъпна група, доколкото доказателствата за наличието на такава не са достатъчно убедителни и обвинението в тази му част не е защитимо пред съда.

 

От материалите по делото са отделени тези, които касаят обвинението на Васил Божков и на К. Б. за изнудване, извършено от двамата в съучастие, като отделените материали се изпращат по компетентност на ОП-Плевен, в чийто район съгласно обвинението е извършено престъплението.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени