Само за ден хванаха 38 водачи с алкохол в кръвта и 11 с дрога

Петима са отказали да им бъде направен тест

Пътна полиция
Пътна полиция Източник: Zonanews

В рамките на изминалия ден са установени общо 38 шофьори, качили се зад волана след употреба на алкохол. 21 от тях са карали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 17 - с над 1,2. Петима са отказали да им бъде направен тест. Това съобщават от МВР.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 души, а 7, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

8 394 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 791 водачи и пътници, обобщиха от силовото ведомство.  

До момента са съставени 2 272 фиша и 691 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от шофьори, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

От обобщените данни - по метода "линеен контрол" са проверени общо 1 742 МПС и 2 346 водачи и пътници. За установени нарушения са съставени 516 фиша и 136 Акта за установяване на административно нарушение. Шестима шофьори са управлявали след употреба на алкохол до 1,2 промила, двама - над 1,2 промила.

Още от "Закон и ред"

Не охранител, а полицай е раздробил челюстта на 19-годишния младеж на плаж "Градина", побоят – заради парче пица

По думите на Кангалджиев потърпевшите днес са се явили в полицейското управление в Бургас и са разпознали "по категоричен начин" полицейският служител на име Христо Петров

Прочетете повече прочетете повече

Четирима подсъдими са осъдени за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел

С помощта на чужди граждани е трябвало да набира мигранти и да им осигурява незаконно подслон и транспорт във вътрешността на страната до превеждането им към други държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени