Санитарка открадна парите на пациент в пловдивска болница

На фона на добрите истории за героизъм и съпричасност в медицинските отделения, днес се появи и една друга, срамна история - санитарка в болница посегна на парите на възрастен пациент

Човекът приготвил 1000 лв. за лечение в отделение по сърдечно-съдова хирургия. Кражбата обаче е разкрита. Със съдействието на екипа на отделението и ръководството на болницата извършителката е задържана. А сумата - върната. Дни преди Коледа възрастен мъж влязъл в болница в Пловдив, като носил в себе си пари, необходими за лечението му.

"На мъжа е предстояла да му бъде направена съдова интервенция. Приготвил е сумата от 1000 лева. Парите и личните му вещи съгласно вътрешния правилник и ред на отделението били внимателно описани в дневник", каза Таня Костадинова - говорител на ОД на МВР - Пловдив.

Малко след първата медицинска намеса състоянието на 84-годишния пациент се влошило и се наложило отново да влезе в операционна. След втората интервенция лекар открил, че парите на мъжа липсват.

"Отделението е направило под ръководството на началника д-р Михайлов свое разследване, свалени са записи от камерите, при което се е установило какво точно се е случило", каза д-р Цветанка Лепарова - зам.-управител на Университетска болница "Пълмед".

За разкриване на кражбата ръководството на болницата потърсило съдействие от полицията.

"Полицията задържа 57-годишна жителка на гр. Стамболийски, която е работила като санитар в пловдивска болница", каза Таня Костадинова - говорител на ОД на МВР - Пловдив.

Разпитан бил целият дежурен екип на отделението.

"В резултат на разпитите стигна до самопризнание и връщане на откраднатата сума", каза д-р Цветанка Лепарова - зам.-управител на болница "Пълмед".

Санитарката е остранена от работа. Оказало се, че има регистрации и за други кражби.

Източник: БНТ

Още от "Закон и ред"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени