Сарафов поиска от МВР данни за всички заплахи срещу съдия Цариградска и нейни близки

Даде срок на главния секретар Мирослав Рашков до 22 октомври

Борислав Сарафов
Борислав Сарафов Източник: Lex.bg

Главният  прокурор Борислав Сарафов изиска от изпълняващия функциите главен секретар на МВР Мирослав Рашков в срок до 22 октомври да му бъде предоставена справка, съдържаща обобщени и систематизирани всички налични в МВР данни за отправени заплахи за живота и здравето на съдията от Окръжен съд-Плевен Владислава Цариградска и нейни близки, съобщиха от прокуратурата. 

 

Разпореждането на Борислав Сарафов е по повод изявления на съдия Цариградска, дадени по време на изслушването й на 15 октомври 2024 г. в Съдийска колегия на Висшия съдебен съвет, съобщава пресцентърът на прокуратурата.

 

Вчера тя подробно разказа за отправени й заплахи и че неясно защо МВР и е снело охраната пред дома й.

Сарафов изисква справката да съдържа данни и от други ведомства, освен от МВР, в т.ч. Министерството на правосъдието във връзка с осигуряваната охрана на съдийката.

 

В случай, че се установи, че данни съдържат класифицирана информация, същата следва да бъде предоставена по реда на Правилника за прилагане на Закона за защита на класифицираната информация, посочва в разпореждането си от 16.10.2024 г. Борислав Сарафов.

Още от "Закон и ред"

Военната прокуратура към МО: Недопустимо е да се лансират заключения за авиокатастрофата в "Граф Игнатиево"

Изявленията на представители на Министерство на отбраната на 15.10.2024 г. и впоследствие по никакъв начин не ангажират разследването, заявяват от ВАП-Пловдив

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени