Сарафов си изми ръцете с Гешев - бил го подвел

Припомняме, че в понеделник, 1 май, няколко часа след взрива Сарафов пред журналисти заяви, че бомбата е имала за цел да убие и е била с много голяма сила

Борислав Сарафов
Борислав Сарафов Източник: ПРБ

Директорът на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов публикува в Българска телеграфна агенция официална позиция по повод днешните изказвания на служебния министър на МВР Иван Демерджиев по повод атентата срещу Иван Гешев.

 

От трибуната на парламента министърът обясни, че няма големи щети по автомобила на главния прокурор Иван Гешев при опита за атентат, както и че семейството му не е било в колата. "Съзнавайки интереса на българската общественост към казуса с взрива до колата на главния прокурор, бих искал да дам пояснение, за да спомогна за преустановяване на манипулациите по темата. Държа да поясня, че думите ми, произнесени от мен на брифинга на 1 май в близост до местопроизшествието, а именно: "само една случайност е спасила, както главният прокурор и семейството му, така и редица случайни хора", са произнесени, тъй като аз самият съм бил подведен от думите на г-н Гешев, че се притеснява за децата си", казва Сарафов. 

 

Припомняме, че в понеделник, 1 май, няколко часа след взрива Сарафов пред журналисти заяви, че бомбата е имала за цел да убие и е била с много голяма сила. Във вторник шефът на Следствието потвърди тази теза. Пак във вторник на брифинг на мястото на събитието говорителят на главния прокурор Сийка Милева отказа да отговори на въпрос дали семейството на Гешев е било в колата с аргумент да не се навлиза в личното пространство на г-н Гешев. Сарафов заявява, че съжалява, ако е внесъл объркване, че семейството на главния прокурор е пътувало с него.

 

"Държа да подчертая, че няма да изляза на калния политически терен - аз съм тесен професионалист и не желая да бъда разменна монета в политическите "шеги и закачки", посочва в своята позиция Борислав Сарафов. Той допълва, че България е правова държава и "не ми е ясно, как представител на законодателната власт, може да иска оставката на магистрат от независимата съдебна власт, тъй като обратното не си го позволява никой мой колега".

 

Днес ПП/ДБ поискаха оставката му. Уверявам българската общественост, че както аз, така и моите колеги, ще продължим да изпълняваме своите служебни задължения обективно, професионално и безпристрастно - единствено съобразно фактите и закона, завършва позицията си Сарафов.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени