Швейцарският бизнесмен e починал от отравяне с хлороформ

Съдът остави в ареста обвинения за убийството на Удо Ланге

Съдебна палата-Перник
Съдебна палата-Перник Източник: ПРБ

 Интоксикация с хлороформ е причинила смъртта на швейцарския бизнесмен Удо Ланге, който беше открит мъртъв в дома си в луксозното вилноселище "Делта хил" на 11 август. Това е установила експертиза, която беше съобщена от прокуратурата в Окръжния съд в Перник. Той реши да остави за постоянно в ареста обвиняемия за убийството, предаде БНТ.

 

Прокурор Аделина Алексиева обясни, че при претърсване в дома на обвиняемия Борислав Панев са открити патрони, за които нямал разрешително. Все още обаче не е привлечен към наказателна отговорност за тях. Според държавното обвинение, ако бъде пуснат, Панев може да повлияе на свидетели и дори да попречи да се установи евентуален негов съучастник.

 

Защитата на обвиняемия твърди, че по ръцете на съпругата на убития Елизабет е имало златни частици, каквито имало и по тялото и ризата на Удо Ланге, и намекна, че те са от шилото, с което Удо е прободен. Адвокатката Детелина Попова пледира още, че обвинението се базира само на показанията на Елизабет Ланге. Те били дадени на 14 август, след като Елизабет е била задържана от МВР в продължение на 14 часа. При този разпит тя е дала диаметрално противоположни на показанията, дадени от нея на 12 август, ден след убийството на Удо Ланге.

 

Обвиняемият за убийството Борислав Панев заяви пред съда, че не е извършвал никакво престъпление и поиска да не бъде оставян в ареста. Съдия Калин Баталски, като се позова на разпита на съпругата на убития, обаче заключи, че Панев от месеци е замислял да убие швейцарския бизнесмен.

Още от "Закон и ред"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени