Синът на бившия министър Стоян Александров е един от задържаните за убийството в София

Другият задържан е Александър Кинов, който има погребална агенция

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

Синът на бившия финансов министър Стоян Александров - Петър Александров, е единият от двамата задържани за тежкото убийство в София. До момента официално от полицията и прокуратурата не потвърждават дали е вярно.

 

Другият задържан е Александър Кинов, който има погребална агенция. Това обяснява и факта, че убитият мъж е намерен в морга, която е била на траурната агенция. Убийството беше разплетено в петък вечерта.

 

Според запознати мъжът е дължал пари на Петър Александров и Александър Кинов. Неофициално се говори за 300 хил. лева. От прокуратурата обявиха по-рано, че двама мъже са задържани за тежко убийство в района на София, а мотивът за престъплението вероятно е финансов.

 

Мъжете са арестувани при съвместна акция на полицията и прокуратурата в петък вечерта, след като роднини на жертвата подали сигнал за неговото изчезване. Тялото на убития мъж е открито в камера в морга, като той е бил настанен там с фалшиви документи.

 

В същото време двамата мъже опитали да минали границата между България и Сърбия. По този начин извършителите искали да прикрият следите от престъплението. Двамата, заподозрени за убийството, са задържани за 72 часа и се очаква утре прокуратурата да поиска постоянния им арест. Те вече са с повдигнати обвинения. 

 

Източник: 24 часа

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени