Синът на Румен Радев и още 13 негови приятели са арестувани, докато замеряли минувачи в пицария

От МВР съобщиха, че родителите на един от непълнолетните са отказали да дойдат и да вземат детето си

Румен Радев със сина си Георги и дъщеря си Дарина
Румен Радев със сина си Георги и дъщеря си Дарина Източник: Zonanews, сн. 24 часа

МВР отказа да потвърди дали в инцидента е участвал Георги Руменов Радев. Цялата група, включително и той трябва да се явят понеделник в Четвърто РУП, придружени от родител. Синът на президента Румен Радев - Георги, който все още е непълнолетен, е попаднал в инцидент след купон в центъра на София въпреки противоепидемичните мерки. 13 младежи се забавлявали в центъра на София в двора на пицария. Веселата компания замеряла минувачи по бул. "Христо Ботев" в събота след 23 часа. Гневен гражданин подал сигнал до МВР, съобщава подробности "24 часа".

Той съобщил, че в хостел в района на Петте кьошета има голямо струпване на хора, които мятат предмети по улицата. Полицията веднага се озовала на мястото. Оказало се, че в хостела, в чието приземие имало пицария, купонясват 14 души - 11 непълнолетни и трима пълнолетни. Сред тях бил и президентският син Георги Радев, потвърди неофициално източник от полицията. За случая веднага бил уведомен инспектор от Детска педагогическа стая. По непотвърдена информация младежите, сред които и Георги, били отведени в полицията. От МВР съобщиха, че родителите на един от "непълнолетните са отказали да дойдат и да вземат детето си. Пак неофициално се твърди, че това е Гинка Радева - първата съпруга на Румен Радев и майка на Георги.

В съобщението не се посочват имена.
"Един от пълнолетните, присъствали на адреса, се ангажирал да съпроводи президентския син до дома му". От полицията добавиха, че всички непълнолетни младежи са призовани да се явят в понеделник с родител в столичното Четвърто РУП. Това не е първото попадане на името на президентския син в медиите, свързано с неприятен повод. Точно преди две години се твърдеше, че Георги се забъркал в бой пред дискотека между две момчешки компании. Разправията станала заради момиче, като инициатор на мелето била групичката на Георги.

Името на президентския син бе свързано с бой и през 2017-а. Тогава група седмокласници, какъвто по онова време е Георги, нахлули в класна стая в 38-о училище и набили петокласник. При проверките по заведенията в нощта срещу неделя друга компания се барикадирала в помещение в хотел в "Бояна", за да избегне проверка на РЗИ и МВР и последвалите глоби за неспазване на противоепидемичните мерки. Купонджиите били засечени при една от инспекциите, направени в нощта срещу неделя.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени