Сийка Милева сряза Антон Кутев: Не ни уведомяват, а се самосезираме за нарушения

Тя определи като незаконосъобразно и недемократично налагането от политици на срокове за водене на разследвания

Сийка Милева
Сийка Милева Източник: ПРБ

Карате ме да коментирам политически изказвания, които нарушават разделението на властите. Факт е, че разкриването на престъпления е в правомощията основно на МВР. Но е факт е, че са единици случаите в последните месеци, в които прокуратурата е сезирана за евентуални извършени престъпления. Напоследък в повечето случаи прокуратурата се самосезира, а не се уведомява по установения в страната законов ред. Това коментира говорителят на главния прокурор Сийка Милева в ефира на БНТ.

 

Тя отговори в ефира на обвинения от събота на говорителя на служебното правителство Антон Кутев, че държавното обвинение не реагира бързо на разкритите нарушения от служебния кабинет. Според него прокуратурата не действа в срок. "Говоренето по медии е част от демокрацията, но всеки който има данни за престъпления, трябва да сезира компетентните органи. Няма да допуснем да ни въвлекат в противоборството между партиите. Прокуратурата ще продължи да работи в пълно съответствие със закона и в  интерес на гражданите", увери Сийка Милева.

 

Тя определи като незаконосъобразно и недемократично налагането от политици на срокове за водене на разследвания. В рамките на месец ставаме свидетели на втори коментар на г-н Кутев за работата на прокуратурата. С тази разлика, че първия път ги обвиняваше в бездействие, отбеляза говорителят на главния прокурор.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени